
האם הזאב יבוא? אמא בטוחה שלא, הרי הוא לא יכול להסתתר בין עצים וגם לא יודע את קוד הכניסה לבניין. אבל הארנבון דואג – אולי הזאב יבוא בכל זאת? סיפור משעשע ומפתיע על קשר, דמיון והפתעה – מה שרואים משם, לא בטוח שרואים מכאן.
האם הזאב יבוא? אמא בטוחה שלא, הרי הוא לא יכול להסתתר בין עצים וגם לא יודע את קוד הכניסה לבניין. אבל הארנבון דואג – אולי הזאב יבוא בכל זאת? סיפור משעשע ומפתיע על קשר, דמיון והפתעה – מה שרואים משם, לא בטוח שרואים מכאן.
אספנו הצעות לפעילויות נהדרות עם הילדים בעקבות קריאת הספר הזאב לא יבוא, מאת: מרים אוייסד, איור: רונאן באדל, הוצאת מ' מזרחי | כל דבר ניתן לבחינה מכמה נקודות מבט! תוכלו ...
פעילות בחיק המשפחההאם הזאב יבוא? אמא בטוחה שלא, הרי הוא לא יכול להסתתר בין עצים וגם לא יודע את קוד הכניסה לבניין. אבל הארנבון דואג – אולי הזאב יבוא בכל זאת? סיפור משעשע ומפתיע על קשר, ...
פעילות בגןהצעות לפעילות עם הילדים בכיתה לאחר הקריאה – להורדה!
הצעות לפעילות עם הילדים בבית לאחר הקריאה – להורדה!
Py – להצעות לפעילות משפחתית מתורגמות לרוסית >> לחצו כאן
አማርኛ – להצעות לפעילות משפחתית מתורגמות לאמהרית >> להורדה!
To Download and Print suggestions for Family Activities >> CLICK HERE
הצעות לפעילות משפחתית לאחר הקריאה – להורדה
אספנו הצעות לפעילויות נהדרות עם הילדים בעקבות קריאת הספר הזאב לא יבוא, מאת: מרים אוייסד, איור: רונאן באדל, הוצאת מ' מזרחי | כל דבר ניתן לבחינה מכמה נקודות מבט! תוכלו ליצור מגוון יצירות "משתנות" המאפשרות להכיר נקודות מבט שונות של אותו הדבר 🎲 | הכירו את הקוביזם, אשר מפרק את האובייקט לגורמיו ומציג גורמים אלה מנקודות מבט שונות בבת אחת 🎭 | דרך היצירה תוכלו להתיידד עם אותו הזאב, המוכר לנו מאגדות ילדים קלאסיות, ובסיפור שלנו מתגלה בו רובד חומל ורגיש 🐺 | קריאה ופעילות מהנה!
קוראים יחד
כדאי לקרוא את הספר לבד, לפני הקריאה המשפחתית. ההיכרות המוקדמת עם הספר תעזור לכם לקרוא אותו אחר כך ברצף ובקצב שמתאים לילדות ולילדים. קריאה נעימה!
שיחה – לחכות…
קרה לכם שחיכיתם למישהו? תוכלו לשתף בחוויה ולספר זה לזה על ציפייה. תוכלו גם לחשוב יחד מה אפשר לעשות כשמחכים, ולספר מה אתם עשיתם בזמן שחיכיתם? ומה קרה בסוף?
מאייר בעבודה
איך מאיירים ארנב? או זאב? סרקו את קוד ה-QRותוכלו לצפות במאייר הספר, רונאן באדל, מאייר את גיבורי הספר.
איורים ורמזים
הביטו באיורים האחרונים שבספר. האם תוכלו למצוא רמזים למסיבת יום ההולדת שהזאב כמעט החמיץ? אילו מתנות קיבל הארנב? ומה מיוחד במתנה שהעניק לו הזאב?
משחק – זאב בתנועה
דפדפו בספר וקבעו מה יהיה סדר התורים במשחק. בכל תור יעיין אחד מכם באיור שבחר ויציג את התנועה של הזאב: עלייה במעלית? הליכה על ארבע? – שאר המשתתפים ינסו לנחש מה עושה הזאב.
עוד יצירות והשראה מחכים לכם בתיקיית הספר בפינטרסט של ספריית פיג'מה!
הצעות לפעילות עם הילדים בכיתה לאחר הקריאה – להורדה!
"הדבר החשוב הוא לא להפסיק לשאול. לסקרנות יש סיבה משלה לקיום".
(אלברט איינשטיין, מתוך ריאיון לוויליאם מילר, פורסם לאחר מותו, ב-2.5.1955, AEA 88-755)
הקסם של הספר טמון ביכולת ליצור חוויה אישית של שינוי בחשיבה וברגש, שכן הסיפור מפתיע ומשנה את נקודת המבט שלנו ואת הרגשות שלנו כלפי הדמויות וכלפי העלילה.
איורי הסיפור מאפשרים "לקרוא" ולחוות את הסיפור על סמך התבוננות באיורים בלבד:
הַזְּאֵב הָרַע? – האיור הפותח מרמז על ה"זאב הרע", המוּכר לנו מאגדות ילדים קלסיות, ואילו האיור האחרון מגלה זאב חומל ורגיש.
וּמָה אִתָּנוּ? – נְקֻדּוֹת מַבָּט – הספר מציע לנו להכיר בכך שלכל דבר אפשר להתייחס מכמה נקודות מבט.
יֶדַע
יֶדַע בִּתְחוּמֵי הַלִּבָּה
שָׂפָה וְאוֹרְיָנוּת – הרחבה והעשרה של אוצר המילים במילים מופשטות ולא שגרתיות: "מסתתר", "מבוך", "כתובת", "מכשולים".
דּוּ-שִׂיחַ שֶׁל שְׁאֵלוֹת וּתְשׁוּבוֹת – התפתחות הסיפור מבוססת על שיח של שאלות ותשובות בין הארנבון לאימו.
מְסָרִים סְמוּיִים וּגְלוּיִים בַּסִּפּוּר – התפנית בסיום הסיפור מסייעת להבנת קיומן של נקודות מבט שונות ולהבנת חשיבות ההמתנה, הסבלנות והסובלנות.
האיורים מסייעים בקידום הבנה זו ובשחזור הסיפור בשפתם של הילדים. הם מדגישים את המתח בסיפור, מוסיפים לחוויית ההפתעה, מעצימים אותה ומסייעים בהנעה לקריאה ובהנאה ממנה.
הַרְחָבַת יֶדַע עוֹלָם
תשובותיה של האם מרחיבות את הידע על המרחב העירוני: העיר מתוארת כענקית ומדוּמה למבוך; איתור מקום דורש שימוש בכתובת; הבניינים הם רבי-קומות, ובהם קודן ומעלית; המרחבים הטבעיים בעיר הם גינות קטנות ועצים דקים לעומת המרחב הטבעי של היער, הכולל עצים עבותים ובעלי חיים, למשל זאבים.
מְיֻמָּנוּיוֹת
מוּדָעוּת לְתַהֲלִיכִים פְּנִימִיִּים – היכרות עם רגשות מגוונים: חשש, אכזבה, שמחה, אושר ואהבה.
מוּדָעוּת וְהִתְנַהֲלוּת חֶבְרָתִית – היכרות עם מערכות יחסים קרובות ועם דמויות מגוונות, קבלת האחר והשונה וגילוי יחס סובלני ואוהב אליו.
אוֹרְיָנוּת שְׂפָתִית – חשוב לשוחח עם הילדות והילדים, לעבד איתם את הבנת הסיפור ולאפשר להם להתייחס למסרים ולהביע רגשות ודעות.
חֲשִׁיבָה יְצִירָתִית – נקודת המפנה והמהפך מציעים פתרון יצירתי מפתיע.
עֲרָכִים
אַהֲבַת הַדַּעַת וְאַהֲבַת הַסֵּפֶר – הסיפור המותח, האיורים המשובחים והמהפך בסיומו יוצרים חוויית קריאה מהנה ומעודדים להמשיך ולהקשיב לסיפור ולחוות את הקתרזיס בסיומו.
צֶדֶק חֶבְרָתִי – קבלת השונה, אמפתיה והתחשבות בנקודות מבט מגוונות.
כָּבוֹד הֲדָדִי וִיחָסִים מְתַגְמְלִים בַּמִּשְׁפָּחָה – הקשבה, סובלנות, מענה לשאלות הילד, הרגעת חששות.
מִפְגָּשׁ וְשִׂיחָה בַּגַּן
לִפְנֵי הַקְּרִיאָה – כדאי לקרוא לילדות ולילדים את שם הסיפור, "הזאב לא יבוא", ולשאול אותם: לאן, לדעתכם, הזאב לא יבוא?
דמות הזאב בספרי ילדים עלולה לעורר פחד אצל חלק מהילדים. כדאי לשים לב לתגובות שלהם ולהרגיע במקרה שמזהים אצלם קושי או חשש.
לִקְרֹא אִיּוּרִים? – האיורים מגלים פרטים נלווים שאינם כתובים בסיפור, לכן חשוב לאפשר לילדות ולילדים להתבונן בהם בעת ההקראה.
קְרִיאָה בִּקְבוּצוֹת קְטַנּוֹת – כדי לאפשר חוויה של הפתעה, פליאה ומעקב אחרי המילים והאיורים, מומלץ לקרוא בקבוצות קטנות, כשכל אחד מחזיק בעותק משלו.
רצוי להקריא את הספר כמה פעמים וכך לקדם הבנה של מסרים גלויים וסמויים.
בקריאה הראשונה נוכל לשאול שאלות על ההבנה המילולית של הסיפור: מה שאל הארנב את אימו? מה ענתה האם? איפה אימא אמרה שהזאבים מתגוררים? למה הזאבים לא יכולים להסתתר מאחורי עצים בעיר? למי הזאב דומה, לדברי הארנבון? האם הזאב הגיע בסוף? מתי הוא הגיע? מה הוא הביא?
הַשָּׁלָב הַבָּא – שְׁאֵלוֹת עַל רְגָשׁוֹת וּמַחְשָׁבוֹת – האם הארנבון פחד מהזאב? האם הוא חיכה לזאב? איך אפשר לדעת זאת?
הַשָּׁלָב הָאַחֲרוֹן – שְׁאֵלוֹת הַמִּתְיַחֲסוֹת לְמַשְׁמָעוּת אִישִׁית – האם תוכלו לספר על מקרה שבו גיליתם משהו חדש על חבר? איך הרגשתם כשגיליתם זאת? ממה ילדים פוחדים?
שְׁאֵלָה שֶׁל רֶגֶשׁ – כדי להדגיש את ההפתעה ואת תחושת ה"לפני" וה"אחרי", אפשר לעצור כשהארנב הולך לישון ולשאול: איך, לדעתכם, הארנבון מרגיש? האם הוא רוצה שהזאב יבוא? בסוף הסיפור כדאי לחזור ולשאול את השאלות הללו.
שֵׁמוֹת לָרְגָשׁוֹת – זו הזדמנות לתת שמות לרגשות ולתכונות, כמו: ציפייה, סבלנות, התרגשות, חשש ועוד.
"יֵשׁ כַּמָּה דְּרָכִים לְהִסְתַּכֵּל עַל כָּל דָּבָר" – מה גרם לכם לחשוב שהארנבון חושש? האם הופתעתם מסוף הסיפור? מה אתם חושבים על הסוף המפתיע? האם אתם אוהבים אותו?
מְגַלִּים רְמָזִים בִּקְרִיאָה חוֹזֶרֶת – בקריאות הנוספות אפשר לנסות למצוא רמזים לסוף הסיפור. זה יכול להיות קצת מבלבל ומצחיק, אבל עוזר להבין שיש כמה דרכים להסתכל על כל דבר.
שִׂיחָה עַל צִפִּיָּה – האם קרה לכם שחיכיתם למשהו שיקרה? האם דמיינתם את זה קורה? מה הרגשתם בגוף? ומה הרגשתם כשזה סוף-סוף קרה?
וּמָה קוֹרֶה בְּגַנֵּנוּ?
כדאי להמשיך ולהזכיר את הערכים והמסרים של קבלת דעה שונה, של סובלנות ושל אמפתיה בפעילויות השגרתיות בגן: בשעת יצירה, בעת משחק בחצר, בזמן ארוחות ועוד. אפשר לשלב משפטי מפתח, כגון: "יש כמה דרכים להסתכל על כל דבר".
לא פעם ילדים צעירים מתקשים להבחין בנקודת מבט שונה, בעיקר בעת ויכוח או מריבה. במקרים שכאלה ניתן להזכיר את הספר: זוכרים שיש כמה דרכים להסתכל על כל דבר? אולי כל אחד יספר בתורו מה הוא הרגיש ומה קרה לדעתו?
"יֵשׁ לִי יוֹם הֻלֶּדֶת!" – כדאי לחזור אל הספר באירועים מיוחדים, כמו: יום הולדת, טיול או חגיגה. כך הספר ישמש כלי להזדהות עם הציפייה הנרגשת של הארנבון.
אוֹתוֹ דָּבָר – אֲבָל אַחֵר
אפשר לשוחח על העדפה אישית ובחירה אישית שאינן זהות לבחירה של האחר. אפשר לעשות סקר בנוגע לפירות/ירקות שאנחנו אוהבים ולגלות כי ישנן העדפות ומגוון דעות, ועם זאת אין מישהו שהוא צודק או שאינו צודק, ועלינו לכבד את הטעמים ואת ההעדפות של אחרים.
קֻבִּיָּה וְזָוִיּוֹת רְאִיָּה
מִשְׂחָק בִּנְקֻדּוֹת מַבָּט – קחו ארגז קרטון גדול וצבעו יחד כל פאה שלו בצבע אחר. הארגז ישמש כקובייה. הניחו אותו במרכז החדר, השמיעו מוזיקה ואפשרו לילדים להסתובב סביבו. מדי פעם סמנו לעצור ובקשו מהמשתתפים להכריז באיזה צבע צבועה הפאה שהם רואים עכשיו. מאחר שכל אחד עומד במקום אחר, כל אחד רואה את הקובייה באופן אחר אף שזו אותה הקובייה.
"לָמָּה?" –בְּעִקְבוֹת תְּמוּנוֹת
הארנבון שואל שאלות רבות, וזו הזדמנות לעודד סקרנות. כדאי להתכנס בקבוצות קטנות, להציג תמונה מסקרנת ולשאול עליה שאלות מסוג "למה?" בהשראת הארנבון השואל: "האם אנחנו יכולים להיות בטוחים?". לדוגמה: הציגו תמונה של ילד בוכה ולצידו גלידה שנפלה ושאלו: למה הילד בוכה? איך הגלידה נפלה? האם אתם בטוחים בכך? ואולי יש אפשרות נוספת?
עוֹד סֵפֶר עַל נְקֻדַּת מַבָּט – המַתנה.
לְהַרְחָבָה – שידור המערכת הלאומית המבוסס על הספר "זאב גדול זאב קטן". במהלכו נראה שינוי בנקודת המבט תוך היכרות עם האחר ופיתוח חברות איתו.
עִידוּד קְרִיאָה מִשְׁפַּחְתִּית
אֵיךְ נוֹצָר אִיּוּר? – כדאי ליידע את ההורים בכך שעותק אישי מחולק לכל ילד ולעודד אותם לסרוק את הקוד שיוביל להיכרות עם עבודתו של המאייר רונאן בָּאדֶל.
טִיפּ לִקְרִיאָה מִשְׁפַּחְתִּית – אחת ההצעות למשפחות שבסוף הספר היא לעודד קריאה משפחתית כדי לפתח את הדמיון והיצירתיות.
משחקים, שירים והשראה ליצירה מחכים לכם בדף הספר "הזאב לא יבוא" בפינטרסט של ספריית פיג'מה.
הצעות לפעילות משפחתית בעקבות הספר ברוסית ואמהרית. לחצו על השפה הרצויה:
Py – להצעות מתורגמות לרוסית לפעילות משפחתית >> לחצו כאן
Волк не придет
Идеи для семейного досуга
Девочки и мальчики исследуют воображаемые миры, задают вопросы и не воспринимают что-либо как само собой разумеющееся, точно, как крольчонок в нашем рассказе. Книга удивляет нас, читателей: мы обнаруживаем, что на самом деле крольчонок не боится волка, а ждет его, потому что они с ним друзья. Хотя приход волка нам кажется нелогичным, в реальной жизни иногда бывают сюрпризы, и невозможное становится вполне вероятным.
«Главное — не прекращать задавать вопросы»
[Альберт Эйнштейн]
Читаем вместе
Стоит прочесть книжку самим, до совместного семейного чтения. Предварительное ознакомление с рассказом поможет вам прочесть его потом в том темпе, который подходит для детей. Приятного чтения!
Беседа – ждать…
Бывало ли с вами такое, что вы кого-то ждали? Поделитесь друг с другом этим опытом и расскажите об ожидании. Подумайте вместе о том, что можно делать, когда кого-то ждешь, и расскажите, что вы делали во время ожиданий? И что произошло в итоге?
Иллюстратор в процессе работы
Как нарисовать на иллюстрации для книги кролика? А волка? Отсканируйте QR-код, и вы сможете увидеть, как иллюстратор этой книги Ронан Бадель рисует героев этого рассказа.
Иллюстрации и намеки
Рассмотрите последние иллюстрации в книге. Сможете ли вы найти намеки на празднование дня рождения, которое чуть не пропустил волк? Какие подарки получил кролик? И что особенного в том подарке, который вручил ему волк?
Игра – волк в движении
Пролистайте книжку и установите порядок участия в игре. Каждый из вас по очереди посмотрит на выбранную им иллюстрацию и покажет движение, которое делает на ней волк: поднимается на лифте? Ходит на четвереньках? Остальные участники попытаются угадать, что именно делает волк.
Варианты поделок по мотивам книги вы найдете на странице «Пижамной библиотечки» на сайте Pinterest
አማርኛ – להצעות מתורגמות לאמהרית לפעילות משפחתית >>לחצו כאן
ተኩላው አይመጣም
ለቤተሰባዊ ተሳትፎ የሚመከሩ
ሴትና ወንድ ልጆች በምናብ ያስባሉ፤ ጥያቄዎችን ይጠይቃሉ፤ በታሪካችን ውስጥ እንዳለው ጥንቸል በእርግጥም ምንም ዋጋ አይቀበሉም። መጽሐፉ እኛን አንባቢዎችን ያስደንቃል፡- እኛ ተኩላ የእርሱ ጓደኛ በመሆኑ ጥንቸሉ በእውነቱ ተኩላውን እንዳልፈራ እናያለን። የተኩላው መምጣት ለእኛ አግባብነት ያለው ባይመስልም በእውነቱ ግን ያልታሰበው ይሆናል፤ አንዳንድ ጊዜ አይሆንም የተባለው ፈጽሞ ሊሆን ይችላል።
"በጣም አስፈላጊው ነገር መቼውም ቢሆን ጥያቄዎችን ከመጠየቅ አለማቋረጥ ነው"
[አልበርት አንስታይን]
አንድ ላይ ማንበብ
ከቤተሰባዊ ንባብ በፊት መጽሐፉን ብቻዎትን ማንበብ አለብዎት። ከመጽሐፉ ጋር ቀደም ብሎ መተዋወቅ በሴትና ወንድ ልጆች ላይ ባለው ፍጥነትና ምት እንዲያነቡዎት ይረዳዎታል። አስደሳች ንባብ!
ውይይት – መጠበቅ …
የሆነን ሰው ጠብቀው ያውቃሉ? ተሞክሮዎትን ማጋራትና ስለ መጠበቅዎ እርስ በርስ መነጋገር ይችላሉ። እንዲሁም በሚጠብቁበት ጊዜ ምን ማድረግ እንደሚችሉ ማሰብና በመጠባበቅ ላይ እያሉ ምን እንዳደረጉ ይናገሩ? በመጨረሻስ ምን ተከሰተ?
በስራ ላይ ሥዕል መሳል
ጥንቸል እንዴት ይሳላል? ወይም ተኩላ? የQR ኮዱን ስካን በማድረግ የመጽሐፉ ሰዓሊ የሆነው ሮናን ባደል የመጽሐፉን ጀግኖች ሲስል ማየት ይችላሉ።
ስዕላዊ መግለጫዎችና ፍንጮች
በመጽሐፉ ውስጥ የመጨረሻዎቹን ምስሎች ይመልከቱ። ተኩላው ለጥቂት ሊያመልጠው የነበረውን የልደት ቀን ዝግጅት ፍንጮችን ማግኘት ይችላሉ? ጥንቸሉ የትኞቹን ስጦታዎች ተቀበለ? ተኩላው የሰጠው ልዩ ስጦታስ ምንድነው?
ጨዋታ – ተኩላ በእንቅስቃሴ ላይ
መጽሐፉን በማሰስ በጨዋታው ውስጥ የሚኖረውን የተራ ቅደም ተከተል ምን እንደሚመስል ትወስናላችሁ። በእያንዳንዱ ተራ ከእናንተ ውስጥ አንዱ በመረጠው ስዕል ይጠቁምና የተኩላውን እንቅስቃሴ ይተውናል፡- በሊፍት መውጣት? በአራት እግር መራመድ? – ቀሪዎቹ ተሳታፊዎች ተኩላው ምን እንደሚያደርግ ለመገመት ይሞክራሉ።
በእስራኤል ውስጥ ያሉ እንስሳትና ቦታዎችን፣ የፈጠራ ስራዎችና ዘፈኖችን በፒጃማ ቤተ-መጽሐፍት ፒንተረስት ላይ ይጠበቁዎታል።
To Download and Print suggestions for Family Activities >> CLICK HERE
The Wolf Will not Come
Written by: Myriam Ouyessad
Illustrated by: Ronan Badel
Suggestions for Family Activities
Children imagine, ask questions, and do not take anything for granted, just like the bunny in this book. This story surprises us, readers, as we discover that the bunny is not afraid of the wolf, but waits for it, because they are friends. Although it does not seem likely to us that the wolf will come, life can be full of surprises, and the impossible becomes utterly possible.
The important thing is not to stop questioning
[Albert Einstein]
Reading together
We recommend reading the book on your own, before reading it together as a family. Familiarizing yourself with the book in advance will help you read it afterwards at the pace and sequence suitable for your children. Enjoy reading this book together!
A discussion on waiting
Have you ever had to wait for something? Perhaps you could share that experience, and tell each other about anticipation. You could also come up with ideas together of what you could do while waiting, or tell each other what you chose to do in those instances while you waited. What happened in the end?
An illustrator at work
How do you illustrate a bunny? Or a wolf? Scan the QR code and watch illustrator Ronan Badel illustrating the characters in this book.
Illustrations and clues
Look at the final illustrations in this book. Can you find any indications for the birthday party the wolf had almost missed? And which presents did the bunny get? And what was special about the wolf’s gift?
A game of “Wolf in motion”
Leaf through this book and decide the order of play. Take turns looking at the illustration you have each selected and acting out the depicted wolf’s motion: Is it going up in the elevator? Or walking on all fours? The other players will have to guess what the wolf is doing.
Arts & crafts, songs and other activities are available on the Sifriyat Pijama Pinterest page