
חבורת ילדות וילדים בגן מחליטה לבנות יחד בית: הם מתכננים, מיישמים את החלטותיהם שלב אחר שלב ומקימים בית תוך שיתוף פעולה. סיפור שמעודד עבודת צוות, יצירה ויצרנות.
חבורת ילדות וילדים בגן מחליטה לבנות יחד בית: הם מתכננים, מיישמים את החלטותיהם שלב אחר שלב ומקימים בית תוך שיתוף פעולה. סיפור שמעודד עבודת צוות, יצירה ויצרנות.
לפניכם\ן הצעות לפעילויות נהדרות עם הילדים בעקבות קריאת הספר! למשל: תוכלו ליצור לכם בית משמיכות, מארגזים, ממקלות ומאטבי כביסה! ומה עוד צריך? מחליטים על מקום ועל שלבי ...
פעילות בחיק המשפחהחבורת ילדות וילדים בגן מחליטה לבנות יחד בית: הם מתכננים, מגלים את הקסם הטמון בשיתוף פעולה ומבינים כי החברים שנמצאים יחד – הם שיהפכו אותו לבית באמת. הספר איך בונים ...
פעילות בגןהצעות לפעילות עם הילדים בכיתה לאחר הקריאה – להורדה!
הצעות לפעילות עם הילדים בבית לאחר הקריאה – להורדה!
Py – להצעות לפעילות משפחתית מתורגמות לרוסית >> לחצו כאן
አማርኛ – להצעות לפעילות משפחתית מתורגמות לאמהרית >> להורדה!
To Download and Print suggestions for Family Activities >> CLICK HERE
הצעות לפעילות משפחתית לאחר הקריאה- להורדה
מה קורה כשצריך לעבוד יחד? חבורת הילדים והילדות שבסיפור מגלה שזה לא תמיד פשוט. צריך להתמודד עם דעות שונות ורצונות מנוגדים, עד שלאט לאט נחשף הקסם הטמון בשיתוף פעולה. הילדים לומדים שהם יכולים לפעול יחד ולתרום לקבוצה, הם מגלים אחריות ושמחים למצוא פתרונות ולהישאר חברים טובים.
בְּחָכְמָה יִבָּנֶה בָּיִת וּבִתְבוּנָה יִתְכּוֹנָן
[משלי, כד, ג]
טיפ לקריאה משפחתית
קראתם את הסיפור כמה פעמים? עכשיו כדאי לעודד את הילדות והילדים לנסות "להקריא" לכם את הסיפור במילים שלהם. שחזור הסיפור, בעזרתכם, תורם ליכולת ההבעה ולרכישת אוצר המילים ובעיקר – להנאה המשותפת מהסיפור.
שיחה – הבית שלנו
כל הבתים בנויים מקירות וגג, דלתות וחלונות; מה מיוחד בבית שלכם? מה הופך אותו לשלכם? תוכלו לשוחח על חפצים ופריטים מיוחדים שנמצאים בבית שלכם ועל דברים שאתם עושים יחד בבית.
מה אפשר לעשות בבית מקופסאות? סרקו את קוד ה-QR כדי לקבל רעיונות לבית שהוא גם אמיתי וגם דמיוני.
יצירה – מי יבנה בית?
תוכלו ליצור לכם בית משמיכות, מארגזים, ממקלות ומאטבי כביסה! ומה עוד צריך? מחליטים על מקום ועל שלבי העבודה, אוספים חפצים ועזרים, ויוצאים לדרך.
משחק – תופסת בית
בכל סבב, אחד המשתתפים מכריז על נושא וכל שאר המשתתפים צריכים לשתף פעולה ולחפש יחד פריט מתאים: כשמכריזים "אדום" מחפשים בבית פריט אדום. בסבב הבא, משתתף אחר מחליט על נושא החיפוש, והשאר ממשיכים לחפש. אפשר לחפש פריטים שמתאימים להכרזה: "גדול", "קטן", "חמוד", "יָשָׁן", "צבעוני", "מעצבן" או "גלגל".
פינטרסט
יצירות, שירים ופעילויות נוספות בפינטרסט של ספריית פיג'מה.
הצעות לפעילות בגן לאחר הקריאה- להורדה
חבורת ילדות וילדים בגן מחליטה לבנות יחד בית: הם מתכננים, מגלים את הקסם הטמון בשיתוף פעולה ומבינים כי החברים שנמצאים יחד – הם שיהפכו אותו לבית באמת.
הספר איך בונים בית? הוא ספר משעשע ומלא קסם המתאר מצב מוּכָּר בחיי היומיום בגן הילדים. הוא מעודד סיעור מוחות, עבודת צוות ,יצירה ויצרנות ובתוך כך מלמד כיצד להגיע להסכמות, לפעול יחד ולתרום לקבוצה.
"בְּחָכְמָה יִבָּנֶה בָּיִת וּבִתְבוּנָה יִתְכּוֹנָן".
[משלי כד, ג]
יֶדַע
ידע אורייני – אוצר מילים קטגוריאלי הקשור לבנייה: יסודות, רצפה, קירות, דלת, חלון, סלון, וילון.
פְּרַגְמָטִיקָה וקידום רב-שיח – העלילה מתפתחת מתוך רב-שיח המבוסס על הקשבה, על קידום רעיונות, על הסכמה וקבלה או על התנגדות והצעת רעיון אחר.
חזרתיות – "משהו חזק", "משהו גדול", "משהו שיחזיק את כל הבית". החזרתיות עשויה לסייע לילדים להצטרף בהקראות החוזרות ולקדם שׁחזור עצמאי של הסיפור.
ניצני אוריינות באיור – באיורי השטיח והכרטיסיות שבגן משולבות אותיות.
בועיות דיבור – הצב המופיע באיורים מלווה בבועיות דיבור.
יֶדע תהליכי – תהליך בניית בית במשחק והצגת שאלות תִיהֲלוּךְ – מה קורה קודם? ומה קורה אחר כך?
מְיוּמָנוּיוֹת
מוּדעות והכוונה עצמית – התמודדות עם מכשולים, הצטרפות לקבוצה בשמחה על אף כעס קודם.
מודעות והתנהלות חברתית – קשר חברתי המבוסס על שיתוף פעולה, על עזרה הדדית ועל השגת מטרה משותפת.
מיומנות קוגניטיבית ואוריינות מדעית – שימוש בידע וברעיונות מדעיים, הסקת מסקנות ופעולה על פיהן.
עֲרָכִים
צדק חברתי וערבות הדדית – עזרה לחברים, שיתוף פעולה.
כְּבוד האדם – כבוד לדעות שונות, סובלנות לרעיונות, שיח רגוע על אף הכישלון, הגינות וחֲבֵרוּת.
אהבת הדעת וחדוות הלמידה – שמחת יצירה בבניית בית, לימוד מהתנסות ומטְעִייָה, שיפור והנאה מהתהליך ומהתוצאה.
שִׂיחָה
הטרמה – רצוי להקריא את שם הסיפור ולשאול: איך, לדעתכם, בונים בית? איך מתחילים? במה יש צורך?
מומלץ להקריא את הספר בקבוצות קטנות, לשוב ולספר אותו כמה פעמים ולהפנות את תשומת הלב למסרים בסיפור, לאיורים ולהשתלשלות העלילה.
לאחר הקריאה הראשונה – רצוי לברר הבנה מילולית: מה רצו הילדים לעשות? מי השתתף בבניית הבית? מה הִציעו הילדים? מדוע הבית התפרק בתחילה? מה סייע לילדים להצליח? מה קרה לליה?
בסיפור יש מסרים סמויים – עידוד שיתוף פעולה, קידום חֲבֵרוּת והתחשבות. כדי לסייע לילדות ולילדים לגלות מסרים אלו, חשוב לשאול על הרגשות של הדמויות בסיפור: האם הילדים שהחלו את תהליך הבנייה אִפשרו לילדים נוספים להעלות רעיונות ולהצטרף? מדוע? כיצד הרגישו הילדים שהצטרפו? כיצד הרגישו הילדים כשהבית נהרס? כיצד הרגישה ליה כשהילדים האשימו אותה? וכיצד היא הרגישה כשהוזמנה לחזור? התבוננות באיורים יכולה לעזור בהבנת הרגשות שבסיפור.
ייחוס וחיבור אישי למסרים – בשלב זה ניתן לשאול: האם גם לכם בגן יש לפעמים רעיונות משותפים?
שיתוף פעולה תורם לתחושת הביטחון והשייכות. זו הזדמנות להכיר את המושג ולשלב אותו בשפת הדיבור והמעשה בגן. תוכלו לשאול: האם החברים בסיפור בנו יחד או שכל חבר וחברה בנו בנפרד? האם גם אתם בונים או מרכיבים דברים עם חברים בגן? אֵילו משימות אנחנו מבצעים בגן יחד, בשיתוף פעולה? אולי סידור החצר? ומה עוד?
להעשרה – מילת היום בגן – יחד
משחקי שיתוף פעולה, אתר יוצרות שפה
שִיתוּפֵי פְּעוּלָה – גַם נָעִים וְגַם כְּדַאי
לבד או יחד? – הגננת יכולה להניח חפצים קטנים על גבי משטח קשיח ולספר שעליה להעבירו לפינה בחדר. האם אפשר לעשות זאת לבד? – אחרי ניסיון והדגמה הגיעה העת לבקש מתנדבים לעזרה: הם יאחזו בקצות המשטח ויעבירו אותו יחד. ניתן לשאול – האם, לדעתכם, היה קל יותר לבצע את המשימה לבד או יחד? מדוע?
יצירה משותפת – אפשר ליצור יחד יצירה חופשית בצבע או בהטבעת כפות הידיים על גבי משטח גדול . כדאי להתבונן יחד ביצירה ולהדגיש איך כל אחד תרם את חלקו לטובת משהו גדול ומשותף.
שִילוּב הַסֵפֶר בְּחַיֵי הַגַן
מה לעשות כשלכל אחד דעה שונה? – לשחק יחד, להחליט יחד ולהתפשר הם אתגרים בכל גיל, במיוחד בגיל הילדות. תוכלו לחזור אל הסיפור ולמצוא דוגמאות לכך. בהמשך אפשר לשאול: האם הילדים הסכימו על כל דבר? האם הם אמרו את דעתם זה לזה? האם בכל פעם אותם הילדים ויתרו? מה אתם עושים כשאתם רוצים לשחק באופן מסוים וחבר רוצה לשחק אחרת? מה אפשר לעשות כשלא מסכימים?
לשתף חברים – בהשראת הסיפור ניתן לעודד ערנות למצבים שבהם חברים וחברות בוחרים שלא להשתתף בפעילות, או למקרים שבהם הם נעלבים ופורשים מהפעילות, ולטפח חֶמלה.
תוכלו לחזור אל הסיפור בשעת הצורך ולשוחח: למה ליה הלכה? מה ומי עזרו לה לחזור? מה אפשר לעשות כשרואים חבר עצוב שיושב בצד?
בּוֹנִים יַחַד בַּיִת
כמו בסיפור, גם ילדי הגן יכולים לבנות בית ממגוון חומרים בקבוצה תוך שיתוף פעולה וקבלת החלטה משותפת. חשוב לאפשר להם להיות פעילים בתהליך התכנון, היישום והביצוע, וכך לסייע בפיתוח אישיותם, העלאת ביטחונם העצמי ותחושת המסוגלות שלהם. תהליך שכזה גם מכבד את הבחירות שלהם ומאפשר להם לממש אותן.
רצוי לשאול: איזה בית הייתם רוצים לבנות ולאיזו מטרה: בית לילדי הגן, בית לצעצועים, בית לציפורים בחצר, ואולי בית אחר?
הילדים יבחרו את החומרים שישתמשו בהם, יקבעו את סדר הפעולות ואת התפקיד של כל אחד ואחת בתהליך שייעשה בתיווך הגננת כדי ששיתוף הפעולה יהיה במיטבו.
במהלך הבנייה כדאי לעצור ולבדוק: האם יש צורך בשינוי? האם מישהו לא מרוצה? האם נתקלנו באתגר חדש?
את התוצרים אפשר להציג בתערוכה ולשתף את המשפחות.
להרחבה – מקימים ביתן מקרטוני חלב
מה עושים כשנתקלים בקושי
עַל בְּנִייָה וִיסוֹדוֹת
ניסוי וטעייה – האם נוכל להרכיב קודם כול גג ורק אחר כך את הקירות? אפשר לחלק את הילדות והילדים לקבוצות. כל קבוצה תתנסה בעזרת קוביות או קופסאות ותתייעץ בנוגע למה שכדאי לעשות.
הבתים מסביבנו – אפשר לצאת לטיול סביב הגן ולבחון את הבתים והבניינים – האם הם על עמודים או על יסודות אחרים?
להרחבה – תהליכי תיכון – תכנון ובנייה בגן
בּוּעִיוֹת דִיבּוּר
המאיירת איירה בועיות דיבור שבהן היא מביאה את קולה של בובת הצב. בקריאות הנוספות אפשר להציג את הטכניקה ולהסביר אותה ולקרוא את תוכן הבועיות. לאחר מכן אפשר לחשוב עם הילדים מה היה הצב יכול לומר בשאר חלקי הסיפור.
סִפְרֵי סִפְרִייַת פִּיגָ'מָה – תִכְנוּן וְשִיתוּף פְּעוּלָה
הדרקון וסוד הענפים
מי הרס את הקרקס
יוליה אוספת עלים
עִידוּד קְרִיאָה מִשְפַּחְתִית
כדאי לשתף את ההורים בהיכרות עם הספר, לעודד קריאה ומשחקי שיתוף פעולה וגם לשיר יחד .
פִּינְטֵרֵסְט
משחקים, שירים והשראה ליצירה מחכים לכם בלוח הספר איך בונים בית בפינטרסט של ספריית פיג'מה.
בקרוב
הצעות לפעילות משפחתית בעקבות הספר ברוסית ואמהרית. לחצו על השפה הרצויה:
Py – להצעות מתורגמות לרוסית לפעילות משפחתית >> לחצו כאן
Как строят дом
Идеи для семейного досуга
Что происходит, когда необходимо работать сообща? Компания мальчиков и девочек в этом рассказе на своем опыте убеждается в том, что это не всегда просто. Приходится иметь дело с разными мнениями и противоречащими друг другу желаниями до тех пор, пока потихоньку не проявится волшебство, таящееся в сотрудничестве. Дети узнают, что можно действовать сообща и вносить свой вклад в дело всей группы, они ведут себя ответственно и с радостью находят решение проблем для того, чтобы и впредь оставаться хорошими друзьями.
«Мудростью устрояется дом и разумом утверждается»
[Мишлей (Книга притчей Соломоновых), 24:3]
Совет для чтения в кругу семьи
Вы прочли рассказ несколько раз? Теперь попросите детей попытаться «прочитать» вам эту книжку своими словами. Воспроизведение рассказа, с вашей помощью, развивает способность выражать свои мысли и обогащает словарный запас детей, но в первую очередь, такие занятия помогут всем участникам получить как можно больше удовольствия от прочтенной книги.
Беседа – наш дом
Все дома состоят из стен и крыши, из дверей и окон. А что особенного в вашем доме? Что именно делает этот дом вашим домом? Побеседуйте с детьми об особенных предметах и вещах, которые находятся в вашем доме, и о том, что вы делаете дома вместе.
Что можно делать в доме из коробок? Отсканируйте QR-код – вас ждут идеи для постройки дома, который будет одновременно и настоящим, и воображаемым.
Минутка творчества – кто построит дом?
Вы можете создать себе дом из одеял, ящиков, палок и прищепок для белья! А что еще нужно? Выберите место и распланируйте работу поэтапно, соберите необходимые предметы и вспомогательные материалы, и вперед за работу!
Домашняя игра – предмет по теме
В каждом раунде игры один из участников объявляет тему, и все остальные должны сообща найти соответствующий предмет: когда объявляется тема «красный», в доме ищут предмет красного цвета. В следующем раунде другой участник выбирает тему игры, и все отправляются на поиски. Необходимо обнаружить предметы, соответствующие объявленной теме: «большой», «маленький», «симпатичный», «старый», «разноцветный», «раздражающий» или «колесо».
Варианты поделок по мотивам книги вы найдете на странице «Пижамной библиотечки» на сайте Pinterest
አማርኛ – להצעות מתורגמות לאמהרית לפעילות משפחתית >>לחצו כאן
(ቤት እንዴት ይገነባል)
ለቤተሰባዊ ተሳትፎ የሚመከሩ
አብራችሁ መሥራት ሲኖርባችሁ ምን ይከሰታል? በታሪኩ ውስጥ ያሉት የወንድና ሴት ልጆች ቡድን ሁልጊዜ ቀላል እንዳልሆነ ደርሶበታል። በትንሽ በትንሹ በትብብር ውስጥ ያለው ድንቅ ነገር እስኪገለጥ ድረስ የተለያዩ አስተያየቶችንና ተቃራኒ ፍላጎቶችን መቋቋም ያስፈልጋል። ልጆቹ አብረው መስራትና ለቡድኑ አስተዋፅኦ ማድረግ እንደሚችሉ ይማራሉ፣ ሃላፊነት ያሳያሉ፤ መፍትሔዎችንም ለማግኘትና ጥሩ ጓደኞች ሆነው ለመቀጠል ይደሰታሉ።
ቤት በጥበብ ይሠራል በማስተዋልም ይዘጋጃል
(ምሳሌ 23 3)
ለቤተሰባዊ ንባብ ጠቃሚ ምክር
ታሪኩን ስንት ጊዜ አንብበዋል? አሁን ሴትና ወንድ ልጆቹ በራሳቸው ቃላት ታሪኩን "ማንበብ" እንዲሞክሩ ማበረታታት አለባችሁ። በእገዛዎ ታሪኩን መመለሱ የመግለፅ ችሎታ፣ የቃላት አጠቃቀምና ከሁሉም በላይ – ለታሪኩ የጋራ ደስታ አስተዋጽኦ ያደርጋል።
የQR ትርጉምና በላዩ ላይ ይፃፉ – Рус / Eng / አማር
ውይይት – ቤታችን
ሁሉም ቤቶች በግድግዳዎችና በጣሪያ፣ በበሮችና በመስኮቶች የተገነቡ ናቸው፦ ስለ ቤትዎ ልዩ ነገር ምንድነው? የእናንተ የሚያደርገው ምኑ ነው? በቤትዎ ውስጥ ስላሉ ነገሮችና ልዩ እቃዎች ብሎም በቤት ውስጥ አብረው ስለሚሰሩ ነገሮች ማውራት ትችላላችሁ።
ቪዲዮ – ከሳጥኖች የተሠራ ቤት
በቤት ውስጥ ከሳጥኖች ምን ሊሰራ ይችላል? እውነተኛና ምናባዊ የሆነ የቤት ሀሳቦችን ለማግኘት የQR ኮዱን ስካን ያድርጉ።
ፈጠራ – ቤትን ማን ይሠራል?
ከብርድ ልብሶች፣ ከሣጥኖች፣ ከዱላዎችና ከልብስ መቆንጠጫዎች ለራስዎ ቤት መፍጠር ይችላሉ! ሌላስ ምን ያስፈልጋል? ቦታውንና የስራውን ደረጃ በመወሰን እቃዎችንና አጋዦችን ይሰብስቡና ጉዞ ያድርጉ።
ጨዋታ – የቤት ውስጥ ታግ
በእያንዳንዱ ዙር ከተሳታፊዎች አንዱ ርዕስን ያስታውቅና ሁሉም ተሳታፊዎች ተባብረው ተገቢውን ዕቃ መፈለግ አለባቸው፦ "ቀይ" ሲባል በቤቱ ውስጥ ያለ ቀይ እቃ ይፈልጉ። በሚቀጥለው ዙር ሌላ ተሳታፊ በፍለጋው ርዕስ ላይ ይወስናል፤ የተቀረው ደግሞ ፍለጋውን ይቀጥላል። ከማስታወቂያው ጋር የሚዛመዱ ነገሮችን መፈለግ ይችላሉ፦ "ትልቅ"፣ "ትንሽ"፣ "ቆንጆ"፣ "አሮጌ"፣ "በቀለም ያሸበረቀ"፣ "አናዳጅ" ወይም "ጎማ"።
To Download and Print suggestions for Family Activities >> CLICK HERE
How to Build a House
Written by: Maya Meitav
Illustrated by: Talia Drigues
Suggestions for Family Activities
What happens when you need to work together? The group of children in this book discover that it is not always easy. You have to address different views and conflicting desires, until the magic of teamwork gradually reveals itself. Ultimately, they learn to cooperate and contribute to the team while assuming responsibility. The children are delighted to come up with solutions, and remain good friends.
Through wisdom a house is built, and by understanding it is established
(Proverbs 24:3)
A little advice for family reading
If you have read this story several times, you may want to encourage your children to try and “read” it to you in their own words. Recreating the story, with your help, contributes to their verbal abilities – allowing them to express themselves and enrich their vocabulary – while, most importantly, further enhancing your shared enjoyment of the book.
A discussion on our house
All houses consist of walls, a roof, doors and windows: What’s special about your house? What makes it your home? You may want to discuss special objects and items found in your home, or the things you do there together.
A video – House of boxes
What can you do in a house made of boxes? Scan to QR code to get ideas for a house that’s both real and imaginary.
QR code
Arts & crafts – Home building
How about making a house out of blankets, cardboard boxes, sticks and clothespins? And what else would you need? Decide on a location and workplan, gather the necessary items and accessories, and off you go!
A game of house catch
Take turns announcing a topic and having all the other players try to work together to find a suitable item. For instance, when “red” is announced, all players must search the house for a red item. In the next round, another player might call out “big”, “small”, “cute”, “old”, “multicolored”, “annoying” or “wheel”, sending the other players to look for an item matching their announced topic.