fbpx

💙 בהצלחה במחצית השנייה לשנה"ל תשפ"ג מספריית פיג'מה! 💙 עכשיו בחלוקה – ספר 3 למעונות, ספר 4 לגנים, ספר 2 לבתי ספר 💙

 

ספרים גנים > הכנרת נהדרת

הכנרת נהדרת

כתבה: דבורה בושרי | איירה: רעיה קרס | הוצאת כנרת

פברואר/אדר תשפ"ג, 114,400 עותקים לגנים הבוגרים

גיבורת הסיפור נוסעת עם משפחתה לטייל בארץ ישראל.  הם מגיעים לים המלח, לים של אשדוד, לעמק יזרעאל, לנחל הזוויתן… אבל היא לא מרוצה, כי היא רוצה, הכי רוצה, להגיע כבר לכנרת.

הַצָּעוֹת לִפְעִילוּת מִשְׁפַּחְתִּית

לפניכם\ן הצעות לפעילויות נהדרות עם הילדים בעקבות קריאת הספר! למשל: מניחים חבל על הרצפה וקובעים שצד אחד הוא "הכינרת" והצד השני הוא "יבשה". אחד המשתתפים מכריז ...

פעילות בחיק המשפחה   

הַצָּעוֹת לִפְעִילוּת בַּגַּן

ספר לכבוד 75 שנה למדינת ישראל! "הכנרת נהדרת" הוא ספר צבעוני ומהנה שלוקח את קוראיו לטיול משפחתי בנופיה היפים של ארץ ישראל. הסיפור מסופר מנקודת מבטה של ילדה שרק ...

פעילות בגן  

הצעות לפעילות משפחתית לאחר הקריאה – להורדה

אפשר לטייל במדבר ואפשר ללכת בשדות. אפשר לטבול בים המלח ואפשר לצלול בים סוף. ואפשר לרצות להגיע כבר לכינרת. בדומה לילדות ולילדים רבים, גיבורת הספר רוצה רק דבר אחד: להגיע לכינרת ולא לשום מקום אחר! אבל הספר והאיורים מציעים ליהנות גם מהדרך, לפקוח עיניים ולב ולטייל בין הנופים היפים של ארץ ישראל. וכן, גם אל הכינרת מגיעים בסוף.

"קוּם הִתְהַלֵּךְ בָּאָרֶץ"
[בראשית יג, יז]

הַצָּעוֹת לִפְעִילוּת מִשְׁפַּחְתִּית

  • טיפ לקריאה משפחתית 

    ילדים וילדות "קוראים" באיורים ושמים לב לפרטים שלא כתובים בסיפור. במהלך הקריאה כדאי להצטרף אליהם, להתבונן יחד ולגלות כיצד האיורים מוסיפים פרטים מעניינים ומפתיעים לסיפור הכתוב ואפילו מספרים עוד סיפור, בקו ובצבע.

  • שיחה – מטיילים בתמונות

    היכן טיילתם והיכן תרצו עוד לטייל? – תוכלו להתבונן יחד בתצלומים משפחתיים ולהיזכר בטיולים ובמקומות אהובים שביקרתם בהם. האם מצאתם מקום שעוד לא ביקרתם בו ותרצו לטייל בו בעתיד?

  • שרים לכינרת

    "שירי לי כינרת" – גם אתם רוצים לשיר לכינרת? – סרקו את הקוד ותוכלו להצטרף לשירה!

     

  • מי באיורים

    ג'מוס? שועל מצוי? צב ים? – אם תתבוננו באיורים תוכלו להכיר בעלי חיים שגרים באזורים שונים בארץ ישראל. אתם, ההורים, יכולים לציין שם של בעל חיים, ולעזור לילדים ולילדות למצוא אותו בין דפי הספר. אפשר להציע לילדים לחפש מידע נוסף במקורות שונים וללמוד על בעלי החיים.

  • משחק – כינרת-יבשה

    מניחים חבל על הרצפה וקובעים שצד אחד הוא "הכינרת" והצד השני הוא "יבשה". אחד המשתתפים מכריז "כינרת" או "יבשה", ושאר המשתתפים קופצים לצד המתאים. אפשר להוסיף שם של חיה, לדוגמה "כינרת-תרנגולת", ואז לקפוץ לצד הכינרת ולקרקר כמו תרנגולת.

  • פינטרסט
    בעלי חיים ומקומות בארץ, יצירות ושירים מחכים לכם בפינטרסט של ספריית פיג'מה

ספר לכבוד 75 שנה למדינת ישראל!

"הכנרת נהדרת" הוא ספר צבעוני ומהנה שלוקח את קוראיו לטיול משפחתי בנופיה היפים של ארץ ישראל. הסיפור מסופר מנקודת מבטה של ילדה שרק מחכה להגיע כבר לכנרת הנהדרת.
טִיּוּל בְּאִיּוּרִים – האיורים הנפלאים מצליחים לתאר את חוויות הטיול, את ה"ביחד" המשפחתי וכמובן, את ההנאה מהכנרת הנהדרת. ייחודם של האיורים מצוי בפרטים הקטנים: מפות, אתרים, בעלי חיים, צמחים, פסלים וכלי תחבורה. רוב הפרטים אינם מופיעים בסיפור הכתוב ומשמשים רובד נוסף המאפשר קריאה פעילה, "לחפש ולמצוא" ולהרחיב אופקים – ממש כמו בטיול אמיתי!

"קוּם הִתְהַלֵּךְ בָּאָרֶץ".
[בראשית יג, יז]

רעיונות לשילוב הספר בגן

  • מִפְגָּשׁ וְשִׂיחָה בַּגַּן 

    כהטרמה לסיפור תוכלו לשתף את ילדי הגן בחוויה מטיול ולשאול:
    האם אתם זוכרים טיול שנהניתם בו במיוחד? אפשר לשתף בכל טיול שהוא, גם בטיול למקומות רחוקים וגם בטיול בשכונה.
    כדאי גם לשאול על הכנרת: האם ביקרתם בכנרת? מה אתם זוכרים? כדאי לספר עליה.
    הַקְרָאָה – חשוב להקריא את הסיפור פעמים אחדות ולאפשר לילדות ולילדים להתבונן באיורים.
    לאחר הקראה ראשונה כדאי לעסוק בהבנה מילולית ולהסתייע באיורים: מי יצא לטייל? איך הם הגיעו ממקום למקום? למה הם נזקקו למכונית? לאן רצתה הילדה לנסוע? באילו אתרים טיילה המשפחה? מה הם ראו בדרך?
    בהמשך כדאי להתייחס לצד הרגשי: למה, לדעתכם, הילדה רצתה להגיע דווקא לכנרת? איך היא הרגישה לפני שהגיעו לכנרת? ואיך היא הרגישה אחר כך? מדוע? האם, לדעתכם, גם בני המשפחה הם הרגישו כמוה? מדוע?
    בהקראה נוספת כדאי לאפשר ייחוס אישי הנוגע לילדים, לחייהם, לניסיונם ולרגשותיהם: באילו מקומות מהסיפור ביקרתם או הייתם רוצים לבקר? האם גם לכם קרה שציפיתם למשהו ורציתם אותו ורק אותו? האם תרצו לשתף?
    אִיּוּרִים – "חַפֵּשׂ וּמְצָא" – אפשר לשחק "חפש ומצא" או פשוט להתבונן יחד באיורים, לגלות פרטים חדשים שלא מסופרים בסיפור ולחקור עליהם: מי מתעניין בבעלי חיים? מי מתעניין יותר בפסלים או במפות?

  • יֶדַע

    שָׂפָה וְאוֹרְיָנוּת – גילוי מסרים גלויים וסמויים בסיפור: התמודדות עם אכזבה והשפעתה, התחשבות.
    פִּתּוּחַ אוֹצַר מִלִּים – היכרות  עם פעלים, שמות עצם וביטויים לא שגרתיים: "שמש שוקעת", "שׁכשכנו", "משושים", "טבלנו", "מעיין".
    נִצָּנֵי אוֹרְיָנוּת – באיורים שזורות שורות מהעלילה לצד מילים המציינות את שמות הפריטים. משולבים בהם גם שלטים עם ציטוטים משירים: "שָם חרמון הסבא", "שָם הרי גולן", ושלטים ממשיים (מרמת הגולן): "פְּנֵי הים", "זהירות".
    קָטֵגוֹרְיוֹת מִלִּים – מקורות מים: מעיין, בריכה, ים, נחל, לצד קטגוריות של בעלי חיים, צמחים וצורות נוף.
    חֲרִיזָה – לצלול-גדול , גלים-סנדלים, סוף-אוף.
    יֶדַע בֵּין-תְּחוּמִי
    מָתֵמָטִיקָה – עיסוק במפות ומשמעותן
    מַדָּעִים – צורות נוף, בעלי חיים וצומח
    מוֹרֶשֶׁת – אתרים בארץ
    אָמָּנוּת – איורים
    הַרְחָבַת יֶדַע הָעוֹלָם – היכרות עם אתרים ייחודיים בישראל, עם החי והצומח, עם המאפיינים הטבעיים ועם המרכיבים מעשי ידי אדם

  • מְיֻמָּנוּיוֹת

    מְיֻמָּנוּיוֹת תּוֹךְ-אִישִׁיּוֹת וּבֵין-אִישִׁיּוֹת וְהִתְנַהֲלוּת חֶבְרָתִית –
    מודעות לתהליכים פנימיים שעוברים על הילדים: נקודת המבט האישית של הילדה, האכזבה, הפְּנייה להורים, הבעת מורת רוח באופן מידתי, הכלת הקושי על ידי ההורים ללא ביקורת ולבסוף מענה לרצונה לנסוע לכנרת.

  • עֲרָכִים

    אַהֲבַת הָאָרֶץ וְהַמְּדִינָה – התוודעות ליופייה של הארץ, לנופיה, לאתריה ולייחודו של כל אתר.
    קִדּוּם עֲרָכִים סְבִיבָתִיִּים – פיתוח היכולת להתבונן בטבע ולגלות את פלאיו.
    צֶדֶק חֶבְרָתִי – התחשבות ברצונות כל בני המשפחה בכל הגילים.

  • הַכִּנֶּרֶת נֶהֱדֶרֶת

    לָמָּה הַכִּנֶּרֶת נֶהֱדֶרֶת? – אפשר לשאול את הילדים: מדוע, לדעתכם, הכנרת נהדרת? מה הייתם רוצים לדעת על הכנרת? היכן היא נמצאת? מה חשיבותה? למה קוראים לה כך? אילו יישובים נמצאים על חופיה? אילו שירים ויצירות נוצרו בהשראתה?
    כדאי לחשוב יחד איפה כדאי לחפש מידע ולצאת לתהליך של חֵקר.
    יוֹם כִּנֶּרֶת – ניתן ליצור את הכנרת באמצעים מגוונים, למשל: לפרוס מצנח בצורה שתזכיר את הכנרת ו"לשחות" בתוכו, לשיר שירים שקשורים לכנרת, וביום חם – להשתעשע בפעילויות מים.
    לְהַעֲשָׁרָה – שביל סובב כנרת, שירי לי, כנרת, נגן לי, ירדן
    שם הרי גולן,  קסם על ים כנרת
    6 דברים שלא ידעתם על הכנרת, אתר טיולי

  • מִשְׁפָּחוֹת מְטַיְּלוֹת

    בעקבות הסיפור תוכלו לבקש מהילדים ומשפחותיהם להביא תמונות מטיולים בארץ. אפשר לבדוק אם האתרים שבתמונות  מוזכרים בסיפור ולהשוות בין התמונות ובין האיורים. אפשר לשלב את התמונות ב"לוח טיולים" או סביב המפה, כל אחת במקום שבו נעשה הטיול.
    לְהַכִּיר אֶת הַסְּבִיבָה – ניתן להתמקד במקומות אהובים בשכונה או במקומות בעלי ערך, כמו הבית של סבא וסבתא.
    קֶשֶׁר עִם הַבַּיִת – תוכלו  להזמין את המשפחות לחפש את ה"טיול שלהם" בלוח. אפשר גם לאגד את התמונות ל"ספר הטיולים של ילדי הגן" ולשלוח אותו מודפס או מקוון לבני הבית.

  • אֲנַחְנוּ עַל הַמַּפָּה

    איורי מסלול הטיול המשפחתי מזכירים מפה. כדאי להציג לילדים מפה ולאפשר להם להשוות בינה ובין האיורים.
    תוכלו לשאול: אילו ערים אתם מכירים? אולי סבא, סבתא או הדודים גרים בעיר אחרת? מי היה פעם בים? בנמֵל? בספארי? בחרמון? בירושלים? באילת? – את כל אלה אפשר לפגוש במפה! אפשר להתחיל בהיכרות עם מקומות הקרובים לילדים ומשם לעבור לאתרים מרוחקים, להסביר למה המפה משמשת ולהתייחס לצבעים ולמושגי מרחב בה; כדאי להציג את הימים ומִקְוֵוי המים הצבועים בכחול ולספר עליהם: הכנרת, הים התיכון, ים המלח; ניתן לשלב מושגי מרחב מוכרים: ההר הגבוה בישראל, המקום הנמוך בעולם.
    וְהֵיכָן אֲנַחְנוּ נִמְצָאִים? – תוכלו לחקור היכן במפה נמצאים הגן והבית, והיכן נמצאים בה המקומות שהמשפחה בסיפור טיילה בהם.
    בְּתֹם הַשִּׂיחַ וְהַפְּעִילוּת – כדאי לתלות את המפה ולהשאיר בסמוך לה עותק מהספר.

    לְהַעֲשָׁרָה – מפת השכונה – שיחה בעקבות טיול בשכונה
    גַּנָּנוֹת מִסְפָּרוֹת מפות, אבני דרך – גן תמר
    החוברת "גיאומטריה זה משחק ילדים"
    מפה אטלס וגלובוס, מערך השידורים הלאומי
    גן הילדים על המפה – פעילויות עם מפת ארץ ישראל
    שבעים מזוודות מטיילות

     

  • חַי, צוֹמֵחַ, דּוֹמֵם

    לאחר התבוננות באיורים וחקר הנופים, הצמחים והאתרים אפשר לחפש תצלומים של הפרטים הללו ולהשוות ביניהם. אפשר למיין לשלוש קטגוריות: חי, צומח ודומם, ולשחק במשחק ניחושים: בכל סבב הגננת תתאר פריט מאחת הקטגוריות, והילדות וילדים יאתרו אותו בין איורי הספר. בהמשך אפשר להזמין ילדים לתאר את הפרטים.

  • וּמַהוּ הַמֶּסֶר הַסָּמוּי?

    לֵהָנוֹת מֵהַדֶּרֶךְ – המשפחה נהנית, אך הילדה מתחילה ליהנות מהחוויה רק כשמתקרבים לכנרת.
    מֶסֶר עַל הַדֶּרֶךְ – הסיפור נע בין השתוקקות להתמקדות ובין ההצעה העדינה העולה מבין השורות: לנסות ליהנות גם מההפתעות והחוויות שבדרך.
    נִתָּן לַחְזֹר לַסִּפּוּר שׁוּב וָשׁוּב וּלְשַׁלֵּב אוֹתוֹ בְּחַיֵּי הַגַּן בתהליכים קבוצתיים או אישיים: כשמעוניינים להאיר את הדרך, ולא רק את התוצאה; ככלי לעידוד במצבים שבהם ילדים נמנעים מפעילויות, מכיוון שהם מתמקדים ברצונם האישי ומתקשים להשתלב בשגרת היום; כעֵזר וחיזוק לילדים שחווים חוויה שונה מהחוויה הכללית. הספר מעניק לגיטימציה לתשוקה, לבחירה ולחוויה אישית השונה מחוויית הכלל.

  • מָה הָיָה קוֹרֶה אִלּוּ הַמִּשְׁפָּחָה הָיְתָה מְבַקֶּרֶת אוֹתָנוּ?

    אפשר להציע לילדות ולילדים להוסיף את היישוב שלהם לביקור של המשפחה המטיילת, לחשוב יחד מה מיוחד ביישוב שבו הם גרים, לצייר או לצלם אתרים ביישוב ולהוסיף אותם לסֵפר ולשער מה המשפחה הייתה אומרת על הביקור.

  • עִידוּד קְרִיאָה מִשְׁפַּחְתִּית

    בהצעות למשפחות שבסוף הספר יש טיפ לקריאה משפחתית. כדאי להביא זאת לידיעת ההורים ולשתף אותם במידע על הספר, המתאר חוויות המוכרות למשפחות רבות.

  • פִּינְטֵרֵסְט

    משחקים, שירים והשראה ליצירה מחכים לכם בדף הספר "הכנרת נהדרת" בפינטרסט של ספריית פיג'מה.

בקרוב

חוויות מהשטח

קרדיט: הופ! ילדות ישראלית

הצעות לפעילות משפחתית בעקבות הספר ברוסית ואמהרית. לחצו על השפה הרצויה:


Py – להצעות מתורגמות לרוסית לפעילות משפחתית >> לחצו כאן

Чудесное озеро Киннерет

Идеи для семейного досуга

Можно гулять по пустыне, а можно – по полям. Можно поехать окунуться в Мертвое море, а можно отправиться нырять в Красном море. А можно захотеть добраться до озера Киннерет. Подобно многим девочкам и мальчикам, героиня этой книжки хочет лишь одного: приехать на Киннерет и ни в какое другое место! Но рассказ и иллюстрации предлагают читателям получить удовольствие и от самой дороги на озеро, впитать красоту природы, прочувствовав ее своими глазами и душой, и прогуляться по чудесным просторам Земли Израиля. Ах, да, и на Киннерет мы в итоге попадем.

«Встань же, пройди эту землю»

(Бытие {Берешит}, 13:17)

Совет для чтения в кругу семьи

Мальчики и девочки «читают» иллюстрации» и обращают внимание на детали, которые не написаны в книге. В процессе чтения взрослым стоит присоединиться к детям, вместе разглядеть картинки и выяснить, каким образом иллюстрации добавляют в написанный текст интересные и неожиданные подробности, создавая с помощью красок и линий дополнительную историю.

Беседа – прогулки и фотографии

Куда вы ездили на прогулки, и где еще вам бы хотелось побывать? Посмотрите вместе семейные фотографии и вспомните свои путешествия и любимые места, которые вы посещали. Нашли ли вы такое место, в котором еще не бывали, но хотели бы поехать туда в будущем?

Поем песни озеру Киннерет

«Пой мне, Киннерет» – вы тоже хотите спеть Киннерет песенку? Отсканируйте код, и вы сможете присоединиться к пению!

Кто на иллюстрациях?

Буйвол? Рыжая лисица? Морская черепаха? Рассмотрев иллюстрации, вы познакомитесь с животными, которые обитают в разных районах Израиля. Вы, родители, можете произнести название животного и помочь детям найти его на страницах книги. Можно предложить малышам поискать дополнительную информацию в разных источниках и узнать новые факты о животных.

Игра – «Киннерет-суша»

На пол кладется веревка, и игроки договариваются между собой о том, что с одной стороны этой веревки будет «озеро Киннерет», а с другой – суша. Один из участников говорит: «Киннерет» или «суша», а остальные игроки прыгают на соответствующую сторону. Чтобы разнообразить игру, можно добавлять название животного. Например, «Киннерет-курица» – участники должны перепрыгнуть на сторону «Киннерет», кудахтая как курицы.

Варианты поделок по мотивам книги вы найдете на странице «Пижамной библиотечки» на сайте Pinterest 


አማርኛ – להצעות מתורגמות לאמהרית לפעילות משפחתית >>לחצו כאן

 

ኪኔሬት በጣም ደስ ይላል

ለቤተሰባዊ ተሳትፎ የሚመከሩ  

በበረሃ ውስጥ መጎብኘትና በመስኮች ላይ መሄድ ይቻላል። በሙት ባህር ውስጥ መጥለምና በቀይ ባህር ውስጥ መዝለቅ ይቻላል። አስቀድሞም ወደ ኪኔሬት ለመሄድ መከጀል ይቻላል። ልክ እንደ ብዙ ሴትና ወንድ ልጆች የመጽሐፉ ጀግና አንድ ነገር ብቻ ነው የምትፈልገው፦ ወደ ሌላ ቦታ ሳይሆን ወደ ኪኔሬት መድረስ! ነገር ግን መጽሐፉና ስዕሎቹ በመንገድም መደሰት፣ ዓይኖችንና ልብን መክፈትና በእስራኤል ምድር ውብ መልክአ ምድሮች ውስጥ መጓዝ እንደሚቻል ይጠቁማሉ። እንዲሁም መጨረሻ ላይ ወደ ኪነኔት ይደረሳል።

"ተነሥተህ በምድሪቱ ላይ ተመላለስ"

[ዘፍጥረት 13 17]

ለቤተሰባዊ ንባብ ጠቃሚ ምክር

ወንድና ሴት ልጆች ስዕላዊ መግለጫዎችን "ያነባሉ"፤ በታሪኩ ውስጥ ላልተጻፉ ዝርዝሮችም ትኩረት ይሰጣሉ። በማንበብ ጊዜ እነርሱን መቀላቀል፣ በጋራ ማስተዋልና ስዕላዊ መግለጫዎቹ እንዴት በጽሁፍ ታሪክ ላይ አስደሳችና አስገራሚ ዝርዝሮችን እንደሚጨምሩና ሌላው ቀርቶ በመስመርና በቀለም ሌላ ታሪክ እንዴት እንደሚናገሩ ማዎቅ ይገባል።

ውይይት – ስዕሎችን መጎብኘት

የት ጎብኝተዋል ሌላስ የት መሄድ ይፈልጋሉ? – የቤተሰብ ፎቶዎችን አንድ ላይ በማስተዋል የጎበኟቸውን ተወዳጅ ጉዞዎችንና ቦታዎችን ማስታወስ ይችላሉ። እስካሁን ያልጎበኙት ቦታ አግኝተዋል ወደፊትስ ወደዚያ መሄድ ይፈልጋሉ?

ለኪኔሬት መዘመር

"ኪኔሬት ሆይ ዘምሪልኝ" – እርስዎም ለኪኔሬት መዝፈን ይፈልጋሉ? – ኮዱን ስካን በማድረግ ዘፈኑን መቀላቀል ይችላሉ!

ስዕላዊ መግለጫዎቹ ውስጥ ማን አለ

ጃሙስ? የተለመደ ቀበሮ? የባህር ኤሊ? – ስዕላዊ መግለጫዎችን ካስተዋሉ በእስራኤል ምድር በተለያዩ አካባቢዎች የሚኖሩ እንስሳትን ማወቅ ይችላሉ። እናንተ፣ ወላጆች፣ የእንስሳትን ስም መጥቀስ፣ ወንድና ሴት ልጆችም በመጽሐፉ ገፆች መካከል እንዲያገኙት መርዳት ትችላላችሁ። ልጆቹ በተለያዩ ምንጮች ተጨማሪ መረጃ እንዲፈልጉና ስለ እንስሳት እንዲማሩ ሀሳብ መስጠት ይቻላል።

ጨዋታ – ኪኔሬት-የብስ

ወለሉ ላይ ገመድ ያስቀምጡና አንደኛውን ጎን "ኪኔሬት" እና ሌላኛውን "የብስ" ያድርጉ። ከተሳታፊዎቹ አንዱ "ኪኔሬት" ወይም "የብስ" ሲል ሌሎች ተሳታፊዎች ወደ ተገቢው ጎን ይዘላሉ። የእንስሳትን ስም ማከል ይችላሉ፤ ለምሳሌ "ኪኔሬት-ዶሮ" ከዚያም ከኪኔሬት አጠገብ ይዘሉና እንደ ዶሮ ይጮኻሉ።

በእስራኤል ውስጥ ያሉ እንስሳትና ቦታዎችን፣ የፈጠራ ስራዎችና ዘፈኖችን በፒጃማ ቤተ-መጽሐፍት ፒንተረስት ላይ ይጠበቁዎታል


To Download and Print suggestions for Family Activities >> CLICK HERE

 

The Sea of Galilee is Fantastic

Written by: Devora Busheri

Illustrated by: Raaya Karas

Suggestions for Family Activities 

You can travel to the desert or stroll through the fields. You can bathe in the Dead Sea or go scuba diving in the Red Sea. And you can long to reach the Sea of Galilee. Like many children, the little girl in this book only wants one thing: To reach the Sea of Galilee and nowhere else! But the book and its illustrations suggest that we also enjoy the way there by opening our hearts and eyes, and traveling through Israel’s beautiful landscapes. And, yes, reach the Sea of Galilee at long last too.

Arise, walk through the land

[Genesis 13:17]

A little advice for family reading

Children “read” illustrations, and notice details that do not appear in the text. You could join them while reading by looking at the illustrations too, and discovering how they add interesting, surprising details to the written story, perhaps even telling another one in lines and color.

A discussion on travel through photographs

Where have you traveled to, and where would you like to go? You may enjoy looking at family photos together, and reminding one another of trips you have taken, and your favorite spots to visit. Have you found a place to which you have yet to travel, and would like to go to in future?

Singing to the Sea of Galilee

In Hebrew, the Sea of Galilee is called Kinneret, and it is featured in a well-known song by the name of Shiri Li Kinneret [Sing to Me, Sea of Galilee]. Would you also like to sing the Sea of Galilee a song? Scan the QR code and sing along!

Who or what is in the illustrations?

Is it a buffalo? A fox? A sea turtle? Look closely at the illustrations and get to know animals that live in various parts of Israel. You, parents, can say the name of the creature, and help your children find it in the book. You could also suggest that your child look for more information in additional resources, and increase their knowledge on the various animals.

A game of “Land, Sea (of Galilee)”

Place a piece of rope on the ground and decide which side of it is the Sea of Galilee and which is the land. One player will call out “Sea of Galilee” or “Land”, and the others will jump to the correct side. You can even add names of animals, for instance, “Sea of Galilee Duck”, and then jump to the Sea of Galilee side while quacking.

 

Animals and places in Israel, arts & crafts and songs are available on the Sifriyat Pijama Pinterest