Досадно, когда пытаешься сделать что-то и терпишь неудачу, но девочка в этом рассказе не сдается. Она пытается снова и снова построить самую потрясающую вещь, которую она себе представляет, даже когда кажется, что шансов нет. Тонкая и творческая история о разрыве между представлениями и реальностью, упорстве, тяжелой работе и позитивном настрое.
Возрастная группа: Второй класс
Занятия для всей семьи после чтения книги
Одна девочка и ее помощник пытаются построить самую потрясающую вещь, какую только можно себе представить. Но воображение и реальность далеки друг от друга, и путь к самой потрясающей вещи непрост. На этой стезе будут планирование, пробы и ошибки, большие разочарования, гнев и повторные попытки. И, как и в жизни, они обнаруживают, что даже несовершенная вещь может быть потрясающей!
«Вы терпите неудачу лишь тогда, когда перестаете пытаться».
(Альберт Эйнштейн)
Издательство:
כנפיים וכתר
Год распространения:
תשפ״ה 2024-2025
Совет для семейного чтения
בראשית הקריאה ילדים משקיעים מאמץ רב במעקב אחר רצף האותיות ושטף המילים. כשהם מאזינים למבוגרים קרובים קוראים להם, הם יכולים להתפנות מהמאמץ, להתמסר לדמיון ולגלות דברים חדשים בספר. מומלץ כמובן לעודד את הילדים לקרוא בעצמם, אך במקביל להמשיך ולקרוא גם יחד.
Самая потрясающая вещь
Беседа - учимся на опыте
Вы когда-нибудь пытались что-то построить или спланировать, и это получилось не так, как вы себе представляли? Что вы ощущаете, когда что-то выходит не так, как вы задумывали? Что может помочь в таких ситуациях? Поделитесь с детьми своим опытом, который не всегда был успешным, и тем, что помогает вам справляться с этим.
Самая потрясающая вещь
Строим вместе
Что происходит, когда сначала планируешь, а потом строишь? А когда строишь без плана? Вы можете попробовать оба способа, используя предметы, которые соберете, кубики Лего или любые другие вещи, которые есть дома, и посмотреть, какими будут ваши ощущения, и каким будет результат в каждом случае.
Самая потрясающая вещь
Рисуем по воображению
Можно сыграть в игру на воображение и рисование. Один из членов семьи говорит другим: «Я вижу в своем воображении некоторую вещь, которая издает… У этой вещи есть… Она цвета…» — и остальные участники рисуют по описанию. Что мы видим на каждом из рисунков? Очень любопытно!
Самая потрясающая вещь
בין הרצוי למצוי, רגשות, עידוד ותכנון
גיבורת הספר מתמודדת עם הפער שבין הדמיון והתכנון לבין התוצר במציאות. ילדים רבים חוֹוִים כעס או תסכול כאשר דברים לא מצליחים כמו שרצו. הספר מאפשר להזדהות עם החוויה ונותן תוקף לרגשות שעולים במצבים אלה.
לצד זה הספר מציע עידוד ומראה את האפשרות לקום ולנסות מחדש.
כמו כן בהשראת הספר אפשר לעסוק בתכנון ולעבוד יחד על פרויקט כיתתי לפי חזון, מטרות ושלבים.
Самая потрясающая вещь
קבוצות קטנות, עותק אישי וניבוי
מומלץ לקרוא את הספר בקבוצות קטנות כשלכל ילד עותק משלו. כך יתאפשר לכל ילד וילדה לעקוב אחרי העלילה ולהתבונן באיורים, המסייעים להבנתה.
ניבוי — בסיפור יש הַבְנָיָה של מתח: הקוראים לא יודעים מהו הדבר הכי מדהים עד לסופו של הסיפור. בתחילת הקריאה אפשר לעצור ולשאול: «מה הילדה רוצה לבנות לדעתכם?», «מה אתם הייתם בונים?». לפני העמוד האחרון אפשר לעצור ולתת לילדים לשער מהו הדבר הכי מדהים.
קריאה חוזרת – בקריאה חוזרת של הספר תוכלו לאסוף עם הילדים רמזים מהאיורים על הדבר הכי מדהים, למשל הרמז שעולה מהאיור שבו הילדה רוכבת על הקורקינט בלי הכלב, רמזים מהחפצים שהיא משתמשת בהם, רמזים מהשרטוט.
Самая потрясающая вещь
שאיפה לשלמות והתמודדות עם כעס
לאחר הקריאה הראשונה שאלו שאלות המסייעות להבנת הרצף הסיפורי: «מי הוא החבר הכי טוב של הילדה?», «מה הילדה והחבר שלה עושים יחד?», «מה עשתה הילדה כשהדברים שהיא בנתה לא יצאו כמו שהיא תכננה?», «מה חשבו המעריצים שראו אותה בונה?», «לְמה מתכוונים כשאומרים ‘מעריצים’?», «מה זה אומר שהילדה ‘מתפוצצת’?», «מה קרה כשהילדה כעסה?», «למה היא רצתה לפרוש?», «מה עזר לה להרגיש אחרת?», «מה גרם לה לבנות מחדש את הדבר הכי מדהים?», «לְמה הוא משמש?».
שיח רגשי – «איך הילדה מרגישה כשהיא עם החבר הכי טוב שלה?», «איך היא מרגישה כשהיא מתכננת את הדבר הכי מדהים?», «איך היא נראית באיורים כשהיא מתכננת את הדבר הכי מדהים?», «איך היא נראית כשהיא בונה?», «איך היא מרגישה כשהדבר הראשון שהיא בונה לא יוצא כפי שתכננה?», «למה המעריצים לא מבינים אותה?», «איך הכעס משפיע עליה?», «לְמה הכוונה במשפט ‘זה לא אחד מרגעיה היפים’?».
התייחסות לעמוד של הטיול עם העוזר – «מה קורה למצב הרוח של הילדה במהלך הטיול?», «מה גורם לכעס שלה להתפוגג?», «מה מרגיע בטיול?», «אֵילו דברים מסייעים לכם להירגע?»
«כשהילדה פוגשת שוב בדבר הלא-נכון הראשון שבנתה, כתוב: ‘תחושה רעה עומדת להציף אותה שוב.’ למה, לדעתכם, נכתב כך?», «מה גורם לתחושה שלה להשתנות?», «איך היא מרגישה כשהיא משלימה את מה שהיא בונה?», «למה היא והעוזר שלה חושבים שהם בנו את הדבר הכי מדהים אף על פי שיש דברים שיכלו לשפר?»
דמויות ללא שם – «למה, לדעתכם, לדמויות שבספר אין שמות?» תוכלו לשוחח על הבחירה המיוחדת הזו – אם אין שם, אולי הן יכולות להיות כל אחד ואחת?
בין דמיון למציאות – «תוכלו לספר על מקרה שבו תכננתם מראש ודמיינתם איך ייראה משהו שרציתם להכין?», «מה קרה כשהכנתם אותו?», «הוא היה כמו שדמיינתם?», «איך הרגשתם?», «חשוב לכם שמה שאתם עושים יֵצא בדיוק כמו שדמיינתם?», «מתי כדאי, לדעתכם, להמשיך ולנסות לעשות אותו, ומתי כדאי להפסיק לגמרי או לקחת הפסקה?», «מה הופך משהו למושלם בעיניכם?», «האם גם דבר לא מושלם יכול להיות מדהים?»
Самая потрясающая вещь
מסלול הכעס
הספר מאפשר לעסוק בנושא חשוב ורב-משמעותי בחיי ילדים – חוויית הכעס וההתמודדות איתה. תוכלו להתחיל את המעקב אחרי מסלול הכעס שבסיפור בהתבוננות בהבעות הפנים ובמחוות הגוף של הילדה, החל בניסיון הראשון שלא צולח ועד לרגע שבו הכאב עולה לה לראש והיא «מתפוצצת». תוכלו לשאול: «האם רק הכאב עולה לה לראש?», «מה גורם לה ‘להתפוצץ’, לדעתכם?», «הרגשתם פעם כעס כשדברים לא קרו כמו שתכננתם?», «איפה מרגישים את הכעס בגוף?», «מה חשבתם בזמן שכעסתם?», «מה עזר לכעס לעבור?», «יש מישהו או משהו שאתם נעזרים בו כשאתם כועסים?», «מה הייתם מציעים לילדה לעשות כשהיא הרגישה שהיא ‘מתפוצצת’?».
לבסוף תוכלו להציע לילדים לצייר את מסלול הכעס שלהם ולהתייחס בציורם לאופן התפתחותו ולמקומות בגוף שבהם הם מרגישים אותו.
Самая потрясающая вещь
תכנון ובנייה
בכיתה אפשר להתנסות בבנייה לפי תכנון בכמה אופנים: אפשר להזמין את הילדים לצייר משהו מדהים שהם רוצים לבנות, לאחר מכן לשאול אותם שאלות שיעזרו להפוך את התכנון למציאות, כמו «מאילו חומרים תבנו את זה?», «באיזה גודל זה יהיה?», «מהו סדר פעולות הבנייה?».
Самая потрясающая вещь
פנטומימה
תוכלו להכין שתי קערות, באחת פתקים עם פעלים מהספר, כמו מכָּה בפטיש, מנסרת, מדביקה, ובשנייה פתקים עם רגשות שונים, כמו כעס, שמחה, עצב, פחד.
הזמינו בכל פעם ילד או ילדה לקחת פתק ולהציג אותו בפנטומימה. בסבב הראשון יהיה עליהם לקחת פתק מקערת הפעלים, ובסבב הבא — מקערת הרגשות.
לאחר מכן אפשר לאתגר את הילדים ולהזמין אותם לקחת פתק מכל קערה ולנסות להציג את השילוב ביניהם, למשל לנסר בעצב, להכות בפטיש בשמחה.
Самая потрясающая вещь
פעילויות בעקבות האיורים
האיורים בספר משלימים חלק מהפרטים, למשל את העובדה שהחבר הכי טוב של הילדה הוא כלב, או לְמה משמש הדבר הכי מדהים. אפשר לתת לילדים להתבונן באיורים ולראות אילו פרטים הם מגלים בהם.
ציור בשילוב של צבעים ושחור-לבן – אפשר להזמין את הילדים לצייר בסגנון המיוחד של הספר ולבחור אילו חלקים לצבוע ואילו חלקים להשאיר רק בקווי מִתְאָר.
הבעות פנים ושפת גוף – הפנים ומחוות הגוף של הילדה באיורים השונים מביעים מגוון רגשות. תוכלו להציע לילדים להתנסות בחיקוי חלק מהאיורים בתנועה, בהבעות פנים או בפנטומימה. אפשר גם להציע להם לצייר בעצמם תחושות ורגשות שונים.
Самая потрясающая вещь