דילוג לתוכן המרכזי בעמוד

Главное, чтобы Слон обрадовался


Автор: Шахар Ситнер • Художник-иллюстратор: Авиц

Кролик и Ослик узнают, что у их друга Слона день рождения. Как его отпраздновать? Пока Кролик предлагает новые идеи как удивить Слона, Ослик молча начинает действовать. Имеют ли сами предложения и мысли Кролика какую-либо ценность? И как он все же сможет принять участие в подготовке к празднику, несмотря на то что все уже сделано? Милая история об особой дружбе и о балансе между словами и поступками.

Возрастная группа: Первый класс

 ארנב וחמור מתכננים מסיבת יום הולדת לחברם הטוב פיל. אולם בעוד ארנב חולם בגדול, ומדמיין כיצד הוא פורץ את גבולות האפשר, חמור נוקט בגישה פרקטית — קוטף צמחים, מקשט באִצטרובלים, ועומל ללא הפסקה. כאשר החגיגה מוכנה, ארנב לומד שחשוב לחלום ולדמיין, אך כשרוצים להגשים — חשוב גם לעשות מעשה.

«אמור מעט ועשה הרבה»
(מסכת אבות, א’, ט»ו)

Видео на основе книги

דידי וירדן מגישים את ״צילה וגילה״ של נירה הראל: שתי סבתות נחמדות אופות עוגה ויוצאות למסיבת יום ההולדת של נכדתן האהובה, בדרך נתקלות באנשים ואתגרים. מה יעלה בגורלה של העוגה? בנוסף נשמע גם את ״בוקר טוב גדליהו״ של שלומית כהן אסיף ונאזין לשיר ״יום הולדת״ שכתב והלחין דידי שחר.

Издательство:

הקיבוץ המאוחד

Год распространения:

תשפ"ו 2025-2026