DD

HH

MM

SS

שניות
דקות
שעות
ימים
שעת הסיפור מתחילה בעוד:
שעת סיפור מהחלל יופי של עולם פאול קור ספריית פיג'מה
שעת סיפור מהחלל יופי של עולם פאול קור
לקבלת מסרון בסמוך
​לשעת הסיפור 
"משימת "רקיע
קרן רמון וסוכנות החלל במשרד החדשנות, המדע
​והטכנולוגיה שולחות את האסטרונאוט הישראלי איתן

 סטיבה לחלל למשימה לאומית היסטורית. משימת "רקיע"
​נועדה לעורר השראה בקרב הדור הצעיר, לקדם את
תעשיית החלל הישראלית ולהרחיב אותה. בשנת 2022
​יצטרפו לתחנת החלל ארבעה אסטרונאוטים, שאחד מהם
​הוא האסטרונאוט איתן סטיבה.​
האסטרונאוט איתן סטיבה משימת רקיע
משימת 'רקיע', בהובלת קרן רמון וסוכנות החלל הישראלית במשרד המדע, הטכנולוגיה והחדשנות נועדה לעורר סקרנות ויצירתיות דרך מסע אנושי לחלל. המשימה מוקדשת להכרת הפוטנציאל הטמון בחקר היקום והעלאת המודעות לחשיבות השמירה על כדור הארץ, תוך העמקת שיתופי פעולה בינלאומיים וקידום תעשיית החלל. המשימה תיחשף לציבור כולו באמצעות עשרות ניסויים מדעיים והדגמות טכנולוגיות כחול לבן שיבוצעו בתחנה, דרך העברת תכנים חינוכיים מהחלל לילדי ישראל כמו גם יצירה והצגה של עבודות אמנות ישראלית בחלל- כי אין חלום רחוק מדי.
שעת סיפור מתחנת החלל עם הספר
תחנת החלל הבין-לאומית היא המעבדה המרחפת
המתקדמת הגדולה ביקום, ונמצאים בה אסטרונאוטים
ומדענים מארצות שונות שעורכים ניסויים ומחקרים רבים
​כדי לחקור את החלל ולשפר את החיים כאן, בכדור הארץ.
 האסטרונאוט איתן סטיבה יצטרף אליהם, יערוך ניסויים מדעיים,
יעביר ​שיעורים וגם יקרא סיפור לכל ילדי ישראל.
האסטרונאוט איתן סטיבה יקריא
מתחנת החלל הבין-לאומית את הספר
שחולק במסגרת תוכנית ספריית פיג’מה בשנת תשע"ט. 
את הספר סיפר ואייר: פאוּל קור, כתבה: יעל גובר. הוא מתאר את
מגוון הצבעים, בעלי החיים והתופעות בעולמנו ומזמין את הילדות
והילדים להוסיף משלהם ליופיו של העולם. 
שעת סיפור על-חלל לילדי/ות
 ישראל  
מתחנת החלל הבינלאומית!

בהקראת האסטרונאוט הישראלי איתן סטיבה 

הילדים יעופו על הסיפור הזה…
* מועד שעת הסיפור עשוי להשתנות. הישארו מעודכנים.
יום ג’  |   19.4.22   |   10:30
ספריית פיג’מה היא תוכנית שמטרתה להנחיל לילדים
אהבה לקריאה ולספרים ולעודד דיון בערכים ובמורשת יהודית-ישראלית בחיק המשפחה ובמסגרת החינוכית.
התוכנית נוסדה על ידי קרן גרינספון ישראל, והיא פועלת
בשיתוף פעולה עם משרד החינוך. ספריית פיג’מה מעניקה
​למאות אלפי ילדים מגיל הגן עד כיתה ב’ ספרים איכותיים
בעלי זיקה לערכים ולמורשת ויוצרת מכנה משותף תרבותי
רחב בין ילדים ומשפחות בישראל.
לפני
השיגור
הכנה לשיגור
הצגת הספר – הכריכה, הכותבת יעל גובר, המספר והמאייר פאול קור: מה אנחנו רואים בכריכה? אילו שאלות הכריכה מעוררת בכם? על מה, לדעתכם, הספר מספר? מה הייתם רוצים לדעת? למה העולם שעל הכריכה הוא עגול? כדאי לנסות ולמפות עם הילדות והילדים את מה שרואים בתצלום: ימים, יבשה, עננים.
לפני
השיגור
למה העולם שעל הכריכה הוא עגול?
התבוננות בדגם של כדור הארץ או בתצלום של כדור הארץ מרחוק כדאי לנסות ולמפות עם הילדות והילדים את מה שרואים בתצלום: ימים, יבשה, עננים.
לפני
השיגור
היכן נמצא כדור הארץ?
כדאי לשוחח על החלל ועל הכוכבים השונים הקיימים סביבנו במערכת השמש. ניתן להיעזר במערך לגננת ובהמחשה "מסע בין כוכבים לילדי הגן: "הכרת כוכבי הלכת" של סוכנות החלל הישראלית. מצגת לגננת – מערכת השמש
לפני
השיגור
צרו דגם של גרמי שמיים
בעקבות שיחה התבוננות ולימוד על גרמי השמיים, תוכלו ליצור דגם של מערכת הכוכבים.

צפו בילדי גן שדמית יוצרים דגמים מפלסטלינה או מחֵמר
לפני
השיגור
חפשו את הירח
בנו פינת חקר חלל בגן עם כלי התבוננות וגילוי צפו בילדי גן שדמית מחפשים את הירח בשמיים בעזרת מגוון כלים המונגשים להם בפינת חקר החלל בגן - ילדי גן מחפשים את הירח
לפני
השיגור
שאלות הכנה לילדים לקראת שעת הסיפור
שידור שעת סיפור מתחנת חלל מעלה שאלות רבות מהו החלל? מה זה אסטרונאוט? מהי תחנת חלל? כדאי לשלב תכנים מתחום הדעת "מדע וטכנולוגיה" בהכנה לשעת הסיפור (אפשר להיעזר, למשל, במדריך לגננת חלונות לשמיים) ולבחור ולתכנן את הנושאים ששעת הסיפור תזמן. מידע על תחנת חלל באתר סוכנות החלל הישראלית חייו של אסטרונאוט: פעילויות לילדי הגן באתר סוכנות החלל הישראלית
אחרי
השיגור
שיחה בעקבות שעת הסיפור
תוכלו לשוחח עם ילדי וילדות הגן על שעת הסיפור שצפו בה: במה היא שונה משעות סיפור אחרות? האם אתם רוצים לשאול את איתן על חייו בחלל? האם אתם רוצים להצטרף לביקור בחלל? למה? כדאי להקדיש תשומת לב לתוכני הספר – אפשר לשאול את הילדות והילדים: מה אתם אוהבים בכדור הארץ? אילו צבעים אתם אוהבים? היכן בעולם אתם רואים אותם: בפרחים? בשמיים? ואולי בדמיון בלבד? תוכלו לשוחח ולשאול: היכן נרצה לבקר? מה נבקש לראות? מה נרצה לראות בתוך הים? ממעוף ציפור? מהחלל? לאיזו חיה או תופעה נרצה להצטרף? מדוע? אפשר לצייר או להמחיז את המקומות שהילדים ציינו, ואחרי שיעלו השערות לגביהם, להתבונן בתצלומים שונים: כדור הארץ ממעוף הציפור
ומבט אל תוככי החיים באוקיינוס.
אחרי
השיגור
עבודת חקר חלל קבוצתית
​להצגת ממצאים בתערוכה
אילו שאלות ילדים וילדות רוצים לשאול על תחנת החלל ועל אסטרונאוטים? ניתן לאסוף את השאלות למאגד ובמשך הזמן להתייחס בכל פעם לשאלה אחרת, ליצור עבודת חקר בקבוצות, להציג את הממצאים לפני הגן כולו, להציג תערוכות המלוות את עבודות החקר וליצור בהשראתן במגוון חומרים.
אחרי
השיגור
יצירת חללית
אפשר לשאול את ילדי וילדות הגן: איזו חללית נתכנן? ממה היא תהיה עשויה? מה נרצה לראות? באילו כלי עבודה נשתמש? מה יגרום לחללית לטוס? כדאי לאפשר לילדות ולילדים לצייר את דגם החללית שירצו לבנות ולתאר אותה בהסתמך על הציור. זו הזדמנות לתרגל ספירה לאחור, בדומה לנעשה לפני שיגור חללית, ולהכין חללית מחומרים ממוחזרים. בתום הטיסה הדמיונית ניתן לצפות בסרטון המראה כיצד נראה כדור הארץ מתחנת חלל.
אחרי
השיגור
עבודת חקר כדור הארץ קבוצתית
אפשר ליצור קבוצות חקר העוסקות בחקר כדור הארץ: ציפורים, צמחים ופרחים, מגוון הצבעים או סוגים של בעלי חיים והיכן ניתן לפגוש אותם. זו הזדמנות להכיר את המושג "בעלי חיים בסכנת הכחדה" ולהקדיש זמן להיכרות עם בעלי חיים בסכנת הכחדה בישראל. כדאי לבקש מילדי וילדות הגן להעלות הצעות משלהם לשמירה על הטבע והסביבה.
להעשרהחיות בסכנת הכחדה, רשות הטבע והגנים
אחרי
השיגור
יוצרים אחלה עולם
יתן ליצור יצירה משותפת של עולם יפה, צבעוני ומגוון ממגוון חומרים שהילדות והילדים יבחרו. אפשר להיעזר בגיליון נייר גדול שבו כל אחד ואחת מהילדים והילדות בקבוצה מצייר פרטים אהובים עליו: עננים, דגים, שמש, ירח או ילדים וילדות. כל קבוצה מתכננת את היצירה שלה באמצעות שיח מונחה שבו כל אחד משתף במה שהוא אוהב בעולם ובמה שהוא רוצה לצייר. ניתן להיעזר במגוון צבעים, ניירות וחומרים. ברקע ניתן להשמיע את השיר "איזה אחלה עולם"
אחרי
השיגור
דמיון מודרך - מבקרים וחווים
אפשר לחוש ולחוות את העולם באמצעות דמיון מודרך: משמיעים ברקע מוזיקה נעימה ומבקשים מהילדים ומהילדות לעצום עיניים ולחשוב על מקום מיוחד ויפה שיוצר תחושה של רוגע, שלווה ושמחה. כדאי להרחיב ולהציע להם להריח את הריחות המיוחדים למקום, להביט בצבעים ובצורות ולשאול מה הם רואים: האם אתם רואים בעלי חיים? האם הדשא מדגדג את כפות הרגליים שלכם? ואולי חול נעים נמצא על האדמה שאתם דרכים עליה? כשפוקחים את העיניים ניתן להזמין אותם לתאר את המקום שדמיינו.
אחרי
​השיגור
מרחפים בחלל, מבקרים בכדור הארץ
כדאי להזמין את הילדות והילדים "לרחף" בחלל הגן כמו אסטרונאוטים ולהשקיף על כדור הארץ – להתנועע במרחב לצלילי מוזיקה ולראות את כדור הארץ, את הירח ותחנות חלל שעוברות בסביבה. לאחר מכן כדאי להחליף מנגינה ולהזמין את הקבוצה לפשוט את מדי האסטרונאוט ולבקר בכדור הארץ. בכל ביקור מכריזים מה פוגשים ומבקשים מהילדים ומהילדות להדגים את הביקור: "נשחה בים כמו דגים", "נעביר צוף מפרח לפרח כמו דבורים", "נקפץ בין הסלעים כמו יעלים".
אחרי
​השיגור
מי הכי יפה בעולם?
בתוך הספר נמצאת מראה. כדאי להציג את המראה לילדים ולשאול: מדוע, לדעתכם, מחבר הספר שילב בספר מראה? מה הקשר בין המראֶה שאנו רואים במראָה ליופיו של העולם? בשלב הבא תוכלו לחלק לילדים ולילדות מראות קטנות כדי שיביטו בעצמם ויחשבו כיצד הם קשורים לעולם – האם אתם חלק ממנו? אם כן, כיצד? אילו חלומות יש לכם? היכן אתם רוצים לבקר בכדור הארץ ואולי מחוצה לו? מדוע דווקא שם?
אחרי
השיגור
הכנת לוח חלומות
כדאי לספר שמשימת החלל והחקר בתחנת החלל התחילה מאנשים שחלמו להגיע לחלל, לחקור אותו ולהיות חלק מהמשימה הזו. אילו חלומות הנוגעים לכדור הארץ חולמים ילדים וילדות? כדאי להבהיר להם את ההבדל בין חלום לילה לחלום שרוצים להגשים. אפשר להכין לוח חלומות ובו ציורים וציטוטים של הילדים והילדות הנוגעים לחלומות שלהם. ניתן לערוך פעילות מתמשכת הכוללת חקר חלום אישי ויצירה בעקבותיו.
משימת רקיע יצרה תכנים מיוחדים לילדים בכל הגילים- וגם לילדי הגנים!
לחצו כאן וגלו עוד> 
הצעות לפעילויות עם הילדים
לקראת שעת סיפור מהחלל ובעיקבותיה